Egne mærker

Alle kædeforretninger indenfor dagligvarer har stort set "Egne mærker" indenfor alle varegrupper, og hvor fabrikanten normalt kun fremstår som et nummer.

Udover Egne mærker fører forretningerne også Mærkevarer som Gluten Flour, Ama margarine, Gråsten salater og så videre.

Der er en eneste stor forskel på Egne varer og Mærkevarer, og det er prisen. Der kan også være forskel i kvaliteten - til begge sider, men det er ikke meget.

Vil du finde Egne varer skal du som regel se efter dem øverst eller nederst på hylderne, idet Mærkevarerne næsten kun placeres, hvor de er mest synlige.

Prisforskellen er ofte stor, op til 100% eller mere er ikke unormalt. Altså Mærkevarer er ofte dobbelt så dyre som Egne varer.

Et par eksempler:

Finax hvedemel, som kun forhandles af Rema1000, koster 11,00 kroner for 2kg., medens 2kg. Gluten Flour koster 20,00 kroner.

Og det billige Finax hvedemel indeholder endda 20% mere protein (gluten) end Gluten Flour, hvilket har betydning for bageevnen.

Rema margarine koster cirka 6,00 kroner for 500g, medens Ama koster cirka 13,00 kroner for 500g. Ser man på indholdsfortegnelsen er forskellene minimale.

Men også på syltede agurker og rødbeder, på rødkål, på mayonaise og remoulade, som nævnt mel og margarine, på smør og på næsten alle mulige andre varegrupper.

Ligeledes på rengøringsmidler og midler til personlig pleje er der stor forskel i prisen på Egne varer og Mærkevarer.

Der er altså rigtig mange penge at spare ved at købe forretningernes Egne varer fremfor Mærkevarerne.