Man kan drikke sig til besparelser ...

Det er dejligt med et glas vin til maden

Mælk og lignende

Der er sjældent direkte tilbud på mælk og lignende, men det sker da op mod påske eller jul.

Læskedrikke

Derimod er der store forskelle på priserne på f.eks. sodavand. Prisforskellen på f.eks. cola og appelsinjuice og andre læskedrikke er op til 100% alt afhængig af producenten.

Og alle fødevarebutikker forhandler begge dele.

Jeg ser meget ofte mennesker købe 2 store flasker Coca Cola for cirka 30 kroner. Købte de i stedet for cola fra Harboe eller et andet lavprisbryggeri, ville prisen være under 15 kroner. Smagsforskel? Muligvis, men det er en vanesag. Utallige smagstest viser faktisk, at selv inkarnerede Coca Cola drikkere ofte tager fejl.

Men egentlig bør cola drikkerne bytte colaen ud med almindelig vandværksvand. Cola er mildest talt usundt, hvorimod vandværksvand er helt uskadeligt. Man ruster ikke engang af det.

Øl

Øl er der også store prisforskelle på. ½ liter øl fra et specialbryggeri koster let 20 til 30 kroner. I COOP butikkerne forhandler man en stærk øl, der hedder "Brutalis". Jeg vil påstå, at den smagsmæssigt slår langt de fleste specialøl med flere længder. Og så koster den under 10 kroner i Fakta for 50cl. Men pas på, den har et alkoholindhold på 7,9%.

Almindelig pilsnerøl er der også store prisforskelle på. Personligt drikker jeg gerne de billige, selv om mit forbrug af øl er lavt.

Vin

Vi vil meget gerne have et glas vin til maden, og det behøver ikke være dyr årgangsvin, selv om det da ville være dejligt.

Vi gør noget helt andet. Den daglige vin henter vi i Tyskland ved Calle, Otto Duborg eller Fleggaard. Mindst en af disse har næsten altid rigtig gode tilbud på "papvine", 3 x 3 liter for 99 kroner. altså 11 kroner for en liter rødvin eller hvidvin. Det gør det pludselig til en overkommelig daglig fornøjelse af drikke vin til maden.

Inkl. omkostninger til benzin m.v. svarer det til en pris på cirka 9 kroner for en flaske vin på 70cl. da vi køber stort ind når vi er af sted.

I forretningerne her i Danmark koster en tilsvarende kvalitet af vin 30 - 40 kroner for en flaske på 70cl.

Så sparer vi endda også noget ved at købe et par store spegepølser og måske andre kødvarer samt f.eks. vaskepulver.

Slik og den slags går vi langt udenom og vi farer heller ikke ud til pølsevognen og køber en stor currywürtz, så der er virkelig tale om store besparelser.

Vi klarer os med den kande kaffe og de "klap sammen'er" vi har med.