Sådan sparer vi mange penge på mad hver måned

Når vi er ude at købe ind, ser vi altid efter gode tilbud. Og forbavsende tit er der gode tilbud, måske regulære tilbud eller fordi sidste salgsdato nærmer sig. Sådanne tilbud ryger lige ned i kurven og hjem i fryseren, hvis de da ikke benyttes samme dag.

Eksempler på tilbud

500g kalv/flæskefars til 15 kroner mod normalt cirka 25 kroner. Så har vi til en gang frikadeller 1. dag og boller i karry næste dag. Det er da billigt .....

Eller det kan være en ribbenssteg. Når der meget jævnligt er tilbud på ribbensstege til omkring 30 kroner pr. kilo, hvorfor pokker så give 60 kroner?

Ofte, og altid lige før jul, har alle dagligvarebutikker billige kamstege til en kilopris på omkring 25 kr. Ned i kurven med sådan en.

En pizza kan jeg lave langt billigere (ca. halv pris) end en god pizza fra f.eks. Kvickly eller fra et pizzaria. Derfor laver jeg dem altid selv, og typisk med rester. Brug Manitoba mel eller Finax hvedemel fra Rema1000 får du en rigtig god bund. Er man blot lidt fantasifuld, kan man selv lave pizzaer, der er mindst lige så spændende og velsmagende som "købepizzaer". 

Et sidste eksempel er pakker med svine- eller oksekødtern (350 - 400g) til en sammenkogt ret. I Rema1000 og andre butikker er det altid sat pænt ned, når sidste salgsdato nærmer sig. Supplerer vi med cocktail pølser, kikærter eller bønner, har vi til 2 dage, og det smager pragtfuldt. Prøv f.eks. med ærter, kikærter og/eller bønner i chillisouce. Det er billigt og giver et ekstra pift til mange retter - også millionbøf, som børn elsker.

I det hele taget er bønner og ærter sunde, idet begge dele er rene protein- og fiberbomber. Samtidig viser forsøg, at de mætter mere end kød. 

Spiser I meget salat, kan man udskifte iceberg salat med spidskål. Spidskål holder sig lidt bedre, og så er der mere smag ved det. I øvrigt mætter det også mere.

Desværre er der ikke noget med Egne varer indenfor grønt, her er priserne stort set ens uanset hvor du handler.

Rugbrød

er et helt kapitel for sig selv. Jeg har smagt forskellige slags rugbrød fra Lagkagehuset. Og det er da udmærket.

Men om det er bedre end softkernebrød fra Rema1000 eller Netto er jeg ikke sikker på. Men der er en enorm prisforskel. +30 kroner i Lagkagehuset mod 12 - 13 kroner i Rema1000 eller Netto.

Fakta og andre butikker tager rask væk 17 - 18 kroner for tilsvarende rugbrød. Tænk over det, næste gang der står rugbrød på indkøbslisten.

Lyst brød

Vi køber stort set aldrig lyst brød. Jeg bager det selv. Det er betydeligt billigere, og så smager det bedre.

En rigtig god "morgenbolle" bagt med det relativt dyre Manitoba hvedemel koster alt i alt under 75 øre at fremstille, og smager langt bedre end en skive købefranskbrød eller et rundstykke, som vel efterhånden koster 5 kroner hos bageren (men mindre som "bake off"). Der er en opskrift på "morgenboller" under opskrifter.

--------------

Men mulighederne for besparelser er mange. Der er jævnligt tilbud på smør, ost, morgenbrød, kaffe og utallige andre fødevarer.

Så det er langt hen ad vejen op til dig selv, hvor meget du vil spare.