Behøver det at være så dyrt?

Tidsrøveren .....

Næh, det mener jeg ikke. Jeg er overbevist om, at de fleste vil kunne spare på telefonudgifterne.

Fastnet telefonen

Antallet af fastnet telefoner i Danmark falder af gode grunde meget disse år. Det er relativt dyrt at have en fastnettelefon, og man kan ikke tage den med sig.

Så hvis det ikke er nødvendigt at have den, vil jeg foreslå, at abonnementet ophæves og at man fremover bruger mobiltelefonen (se nedenfor).

IP telefoni

vil jeg hoppe let henover, da man med en mobiltelefon sammen med en Tablet eller en Ipad kan ringe ligeså billigt når man er en privatperson.

Mobiltelefonen

Har man kun et mindre behov og ikke har behov for data på mobiltelefonen eller at tage billeder, behøver man ikke engang en smartphone. En "gammeldags" mobiltelefon rækker sammen med et "tale-abonnement" fra f.eks. Unotel.dk. Der er intet abonnement, du betaler udelukkende for dit forbrug som på et taletidskort. Det klarer vi os med herhjemme og har gjort det i flere år, også selv om vi har smartphones. Vi har Internet via YouSee, og har derfor også wi-fi.

Med det store antal mobilselskaber og det næsten uhyggeligt store udbud af forskellige abonnementer der det nærmest umuligt at gennemskue, hvad der er billigst.

Rigtig mange har i dag et abonnement, som giver ubegrænset taletid, ubegrænset antal SMS'ere og MMS'ere samt et ubegrænset forbrug af data.

Det koster selvfølgelig, så det vil være en god ide at finde ud af, hvor meget man egentlig udnytter abonnementet. Muligvis kan man sagtens "nøjes" med et abonnement med 10 timers taletid om måneden, fri SMS og MMS og måske 12 GB date om måneden Så vil man kunne spare ikke så lidt. Man behøver altså ikke at tjekke mailen eller Facebook hele tiden. Og slet ikke når man er i byen, det er direkte uartigt overfor værtsfolkene eller dem, man er sammen med. At vente til man er hjemme forudsætter dog, at man har wi-fi i hjemmet, hvilket rigtig mange har.

Abonnementer med "gratis" mobiltelefon bør man holde sig fra, det binder en til det pågældende mobilselskab og man betaler alligevel for telefonen.

Køb mobiltelefonen separat og vælg det mobilabonnement der passer til dit behov. Det vil være det billigste i den sidste ende.

Og der er vel heller ikke grund til at skifte mobiltelefon hver gang der kommer en ny model? 

Ringe til og i udlandet

Det kan stadig være relativt dyrt at ringe til eller i udlandet med mobiltelefonen, men der er en måde at gøre det på ganske gratis - også selv om man ikke har data på mobiltelefonen.

Kan man logge på et wi-fi net, kan man med bl.a. programmet Messenger ringe gratis til enhver person i hele verden som man har på sin Messenger opkaldsliste og som har adgang til wi-fi. Det gælder fra både mobiltelefonen, en Tablet og en Ipad. Aftal avt. tidspunkter på forhånd eller send en SMS først ...

Er det nødvendigt med en mobiltelefon?

Ja, det er det, idet mobiltelefonen langt hen ad vejen har afløst fastnet telefonen.

Er det også nødvendigt, at man kan gå på nettet uanset hvor man er? Nej, det mener jeg ikke. Det er et nødvendigt onde, man har oparbejdet. Alle kan vente til vi kommer hjem med at gå på nettet hvis man hjemme har adgang til et wi-fi net. Det har f.eks. alle med internet via kabel.

Og nu siger jeg noget farligt: Børn behøver ikke engang en mobiltelefon med data. Kan de ringe, sende SMS'ere eller modtage samtaler og beskeder, behøver de da ikke andet, når de er udenfor hjemmet.

Jeg kan kun nævne en eneste grund til, at sådan er det ikke, og det er, at alle andre har en mobiltelefon med data.

Men sikke de penge, der kunne spares for børnefamilier.

Fagre nye verden eller?